.

Nihil


Εριστικη διαλεκτικη κατα Σoπενχαουερ : 
"Οργανο της εμφυτης μοχθηριας του ανθρωπου, απαραιτητο εργαλειο για να συμμετεχουμε με "επιτυχια" σε αντιπαραθεσεις, να ικανοποιουμε την εμφυτη διαθεση μας για επικρατηση και σε σχεση μ'αυτο τη θεληση μας να βγαινουμε παντα κερδισμενοι στις συζητησεις, ειτε εχουμε δικιο ειτε εχουμε αδικο, οπου Εριζειν -> Τσακωνομαι -> Εμπλεκομαι σε αντιπαραθεση."


Το Επικρατεστερο μεσο επιβολης πνευματος και ιδεων απο την αρχη του χρονου, ειτε σε καθημερινες διαπροσωπικες σχεσεις ειτε σε παγκοσμια κλιμακα -> Θρησκεια, Πολιτικη, Καταναλωτισμος. Η πραγματικη αληθεια δεν ειχε ποτε αξια μπροστα στην εγωκεντρικη επιβολη και τα συμφεροντα. "Όταν ο άνθρωπος καταπιάνεται με τις αλήθειες με πάρα πολύ "ανθρώπινο" τρόπο – ψάχνει δηλαδή το αληθινό μόνο και μόνο για να κάνει το καλό – βάζω στοίχημα πως δε βρίσκει τίποτε." ειπε ο Νιτσε, ενισχυοντας τη μηδενιστικη λογικη για τις ελπιδες καποιων ρομαντικων/ανοητων της κοινωνιας. Ευτυχισμενος εξ'αυτων εκεινος που πιθανον κολυμπαει χαμογελαστα σε μια θαλασσα υποκριτων. Εκεινος που ειδε μεσα του το σκοταδι και εθεσε ως ηθικη του την απολυτη απαξιωση της πραγματικοτητας. Εκεινος που ορισε την συγκομιδη ερεθισματων σαν μητερα της δημιουργιας και στο συνολο της ως αυτοσκοπό της υπαρξης.
Εκεινος που εμαθε να μη περιμενει πια τιποτα...


NIHIL
Poster art for 8 Dec 2012 gig in Patras Gr.
Sadhus, 1000Mods, Weathers, Korsikov.
Screen Prints soon.



4 comments:

Λευτέρης Κεφάλας said...

Breathtaking art.

Boohahart! said...

great dude...

Arm Your Desires said...

are antriko ti exeis ftiaksei pali!!!!!!!den yparxei re filos den yparxei me tpt!!!!
xairetismata apton tournavo

Anonymous said...

Ένας ζωγράφος που βασίστηκε στη φιλοσοφία του Νιτσε ήταν ο Giorgio de Chirico. Μπορεί,αν τον ψάξεις, να βρεις κάτι ενδιαφέρον.